Social Media Marketing

Social Media Marketing

Geen zichzelf respecterend bedrijf, hoe groot of hoe klein dan ook, kan het zich nog veroorloven om social media te negeren. Ik help graag mee met de ontwikkeling van de social media strategie en/of de uitvoering of ik geef advies over social media marketing.

Als student zag ik al dat social media erg belangrijk was en nog belangrijker zou worden. Zo adviseerde ik in mijn scriptie voor mijn HBO-studie Hotel- en Eventmanagement (in 2011) dat evenementenbureau ’s vooral moesten inzetten op social media (met name Facebook & Twitter) om de boot niet te missen.
Vandaag de dag vind ik deze stelling nog veel meer van toepassing en kan je als bedrijf niet zonder een goede aanwezigheid op social media. Maar wat houdt dat nou precies in?

Social media, zoals Facebook en Instagram, is veel meer dan even een leuk plaatje de wereld in sturen. Met een goed doordachte strategie kan je je doelgroep bereiken, met deze doelgroep het gesprek aangaan en binding creëren met het merk of het bedrijf.


Social Content Analyse

Graag bekijk ik de huidige social media strategie, de data en de huidige social content. Content kan bestaan uit video, afbeeldingen, infographics en tekst. Op basis van de analyse geef ik aanbevelingen en verbeterpunten.


Social media adverteren

In social media campagnes draait het vooral om likeable en shareable content om je doelgroep aan het bedrijf te binden, de conversatie aan te gaan en het bereik te vergroten.  Natuurlijk kan social media uiteindelijk ook commercieel bijdragen door bijvoorbeeld het genereren van leads of sales. Uiteraard helpen ik je graag met het bedenken en uitvoeren van social media campagnes.


Social media strategie

Heeft jouw bedrijf nog geen social media strategie of kan de strategie wel een update gebruiken? Ik help je graag.


Wat kan ik voor jouw bedrijf betekenen?

Al jaren verdiep ik me in de wondere wereld van social media. Ik schreef er een scriptie over op het HBO, ik deed onderzoek naar social media tijdens mijn masterstudie, namelijk over de onderwerpen webcare en knowledge gap en sindsdien beheer ik de social media accounts van verschillende bedrijven.

Meer weten? Neem gerust contact met me op via marjolein@snodigitalmarketing.nl of via het contactformulier