Zoekmachine Marketing

Zoekmachine Marketing


Wat is Zoekmachine Marketing

Zoekmachine Marketing, ook wel in het Engels Search Engine Marketing (SEM) of Search Engine Advertising (SEA) genoemd, is het adverteren op zoekmachines. Google is met een marktaandeel van 95%* in Nederland in het eerste kwartaal van 2017 nog altijd de grootste. Andere bekende zoekmachines zijn Bing en Yahoo!
* gemiddelde van desktop, smartphone en tablet. Brondata: gs.statcounter.com

Als je een zoekwoord intypt in Google, verschijnen er betaalde en organische zoekresultaten. De betaalde zoekresultaten zijn de advertenties van bedrijven die gebruik maken van Zoekmachine Marketing. Deze betaalde zoekresultaten zijn te herkennen aan “Adv.” in de tekst.


Zoekmachine Marketing op Google

Betaalde advertenties op Google beheer je met Google AdWords. Je zoekt een zoekwoord uit waarop je wilt adverteren, schrijft een advertentie en stelt je bod in. Je betaalt per keer dat er geklikt wordt op de advertentie. Wordt het zoekwoord inderdaad gebruikt in een zoekopdracht, dan bepaalt Google aan de hand van een veiling welke advertentie getoond wordt en op welke positie. Er zijn meerdere factoren die van invloed zijn op de veiling, zoals het verwachte klikpercentage, de advertentierelevantie en het bod.


Wat zijn de voordelen?

  • Je kan snel potentiële klanten bereiken wanneer ze naar jouw product of dienst zoeken
  • Je bent beter zichtbaar
  • Zoekmachine Marketing is meetbaar
  • Met elk budget is Zoekmachine Marketing mogelijk
  • De mogelijkheden zijn eindeloos
  • Je betaalt alleen wanneer er daadwerkelijk op je advertentie geklikt wordt


Google Ad Grants

Google heeft een programma ontwikkeld voor non-profitorganisaties. Met dit programma ontvang je $10.000 per maand om te besteden aan Google AdWords. Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden en eisen aan het programma verbonden. Zo moet je bedrijf in Nederland in het bezit zijn van een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling), het account moet actief worden beheerd en de advertenties moeten overeenkomen met de producten of diensten die je bedrijf aanbiedt.


Wat kan ik voor jouw bedrijf betekenen?

Ik ben gecertificeerd in Google AdWords. Ik kan je AdWords account inrichten, beheren en optimaliseren om het beste resultaat uit de betaalde advertenties te halen.

Ook kan ik de Google Ad Grant voor je bedrijf, indien in het bezit van een ANBI-status, aanvragen, inrichten en beheren. $10.000 per maand te besteden aan adverteren op Google, dat moet je niet laten lopen!

Meer weten? Neem gerust contact met me op via marjolein@snodigitalmarketing.nl of via het contactformulier